En bomarm underlättar ofta vid produktfotografering

En bomarm hjälper dig att variera ljussättningen

Vid fotografering av större produkter som inte får plats i mitt ljustält, använder jag ofta en bomarm för att kunna variera mig vid ljussättningen. Visst kan en bomarm vara lite otymplig, men många gånger blir det bättre foton med en ljuskälla rakt ovanifrån. Här ser ni ett exempel på en Campomaggi väska. Skinnet är behandlat för att få en sliten och rustik känsla och om man bara belyser rakt framifrån är det lätt att bilden blir lite platt (jämför med tidigare inlägg då jag fotograferade Please Jeans).

campomaggi

Electra bomarm

Jag föredrar att använda en kraftigare stålbom istället för en klenare aluminiumbom. Visst är den tyngre, men det blir mycket stabilare om man använder en tung blixt med en större softbox (softboxen ger lite mjukare ljus, men det händer att jag använder en beaty dish med raster för att få ett mer riktat ljus). Bomen är drygt 2,5 meter lång, så det gäller att ha gott om plats. Motvikten väger ca 5 kilo och är enkel att justera för att få rätt balans. Bomen kan monteras på ett vanligt standardstativ, så om du har ett extra ligande s behöver du inte köpa ett nytt. Jag har köpt min bom och mycket annat som jag använder hos Photax (bra priser och utmärkt service).

bomarm

Tags: ,

No comments yet.

Kommentera